بتن ریزی دیوار، ستون ها و تیرهای اصلی

بتن ریزی دال و سقف

انجام بتن ریزی دال ها دارای ضوابط خاص خود است، مثلا بایستی در یک جهت ثابت به شکل متوالی صورت گیرد. در رابطه با کالاهای بسته بندی شده بتنی، دقت شود که در نقاط مختلف سطح پراکنده نشوند. علاوه بر این باید بدانیم که بتن ها را به صورت یک جا و در حجم بالا تخلیه نکنیم. باید به حجم بتن توجه کرده و از روش های درست حمل و نقل شده و نیز عملیات به شکلی صورت گیرد که تا حد ممکن از شکل گیری اتصالات سرد در دال ها جلو گیری شود.

بتن ریزی دیوار ها و ستون ها و همچنین تیر اصلی

بتن ریزی دیوار باید به شکل لایه های افقی که دارای ضخامت یک دست و یکنواخت باشد انجام گیرد، همچنین قبل از ریختن لایه بعدی باید دقت شود که لایه قبلی را به شکل کامل تراکم دهید. مقدار سطح بتن ریزی بایستی به گونه ای باشد که در زمان ریختن لایه بعدی حتما لایه قبلی به شکل خمیری در آمده باشد.
در صورت رعایت نکردن این نکات باعث به وجود آمدن اتصالات سرد شده و در آخر عدم یک پارچگی بتن حاصل خواهد شد. نکته دیگر این است که برای ریختن هر پیمانه بتن باید بدانید در ابتدا پیمانه ها را در انتهای عضو ریخته و بعد از آن پیمانه های بعدی را در وسط سازه بریزید.

آب انداختن بتن,آب انداختن بتن چیست,بتن ریزی دیوار,

دلایل اب انداختن بتن

در هر حالت باید در آخر عملیات شیره بتن یا آب موجود در بتن را تخلیه کرده و از جمع شدن آب در گوشه ها و حتی انتهای قالب، جلوگیری شود. در این جا لازم است نکته را ذکر کنم که در زمان ریزش بتن در ستون ها باید حتما مقدار ارتفاع سقوط آزاد بتن را در نظر گرفته و در صورت زیاد بودن آن را کاهش دهید.

این مطلب را از دست ندهید
بتن ریزی دیوار

این عمل برای عدم جدا شدن دانه ها از یکدیگر بوده و می دانیم که دانه ها باید بهم متصل شده و توسط سیمان بهم بچسبند اما اگر ارتفاع سقوط آزاد بتن زیاد باشد دانه ها و سیمان بین آن دیگر به صورت یکنواخت مخلوط نبوده و مشکل ساز می شود.
نکته قابل ذکر دیگر این است که برای بتن هایی که قرار است در قالب های طولانی و بلند ریخته شوند، باید آن بتن ها دارای اسلامپ کمی بوده و یا به عبارت دیگر آب موجود در بتن را در همان ابتدا ساختن بتن کم در نظر گرفته تا بتنی تقریبا سفت داشته باشیم.

راه کار دیگری که باعث کاهش دادن آب انداختن بتن در آخر می شود این است که سرعت ریختن بتن را در دورن قالب کم کنیم تا اندکی از آب آن توسط حرارت محیط تبخیر شود.
شایان ذکر است که برای جلو گیری از به وجود آمدن ترک هایی که به دلیل نشست خمیری بتن در ستون و دیوار رخ داده است، توصیه می کنیم که بتن ریزی ستون و دیوار ها را تقریبا دو روز قبل از بتن ریزی تیر و تیر های اصلی و حتی دال ها، انجام شود.
و اخرین نکته این است که سر ستون ها بایستی به شکل یکنواخت با ستون بتن ریزی شوند.