قیر چیست و مشخصات قیر کدامند

قیر چیست؟ آیا تجربه راه سازی داشته و با قیر و کاربرد آن آشنا هستید؟ در این مقاله قصد داریم در رابطه با قیر و کاربردهای آن بحث کنیم و اطلاعات مفیدی را به شما عزیزان بدهیم، با ما همراه باشید.

ماهیت اصلی و شکل ظاهری قیر

همان طور که دیده اید، قیر یک ماده سیاه رنگ با خاصیت خمیری است که از نفت خام تهیه شده و کاربرد اصلی آن برای ساخت آسفالت یا عایق رطوبتی می باشد. البته لازم به است که قیر هم دارای انواع مختلفی بوده و هر یک از آن ها کاربردهای خاص خود را دارند. اگر بخواهیم اطلاعات تخصصی تری در رابطه با ماهیت اصلی قیر به شما بدهیم، می توانیم بگوییم قیر در حقیقت یک ماده هیدروکربنی می باشد که در ماده هایی مانند تتراکلرید کربن و همچنین سولفید کربن بسیار راحت حل می شود.

از ویژگی های قیر می توان به جامد بودن آن در دمای محیط اشاره کرد، اما در صورت افزایش دما به حالت خمیری در آمده و جزو مایعات محسوب می شود. کاربردهای فراوان قیر به دلیل خاصیت چسبندگی و نفوذ پذیری در برابر آب می باشد. در ادامه این مقاله به نکات بیش تری در رابطه با قیر اشاره خواهیم کرد.

درجه خلوص قیر,درجه نرمی قیر,قیر چیست,

مشخصات کلی قیر

هر ماده ای مشخصالت منحصر به فردی دارد و با ویژگی های خاص خود شناخته می شود، قیر هم این چنین بوده و در ادامه مشخصات مهم قیر را بیان می کنیم. با ما همراه باشید.

  • درجه نفوذ قیر

برای این که میزان سختی قیر را مشخص کنیم، باید از آزمایش درجه نفوذ استفاده کرد. اگر بخواهیم نحوه انجام این آزمایش را شرح دهیم، می توانیم بگوییم که یک سوزن استاندارد که بار 100 گرمی به روی آن اعمال می شود، مدت زمان 5 دقیقه در قیری که دمای آن چیزی حدود 25 درجه سانتی گراد باشد، نفوذ می کند. نتیجه آزمایش به شکلی است که هر چقدر میزان نفوذ پذیری سوزن در قیر کم تر باشد، پس میزان سختی آن قیر بیش تر خواهد بود. نکته لازم به ذکر این است که میزان درجه نفوذ قیر براساس میلی متر می باشد.

  • گرانروی قیر

روش اندازه گیری این ویژگی قیر به کمک وسیله یی به نام سی بولت فیورل می باشد، البته این اندازه گیری به روش کینماتیکی هم قابل اجرا خواهد بود. نتیجه آزمایش به شکلی است که هر چقدر میزان کند روانی قیر بیش تر باشد، پس خواص جامد بودن را بیش تر دارا خواهد بود. نکته لازم به ذکر این است که هر چقدر دمای قیر مورد آزمایش بیش تر باشد، به طبع کند روانی آن هم کم تر خواهد بود.

این مطلب را از دست ندهید
نکات اجرایی قیرگونی

کاربرد قیر,کاربرد قیر در ساختمان سازی,مشخصات قیر,

  • درجه اشتعال قیر

اگر در این رابطه اطلاع داشته باشید، حتما می دانید که درجه اشتعال قیر به این معنی است که بعد از گذشت دمای خاصی از سطح آن گازهایی متصاعد خواهد شد؛ در این زمان اگر شعله آتش به قیر نام برده شده نزدیک شود، به سرعت آتش می گیرد. میزان درجه اشتعال از آن جهت حائز اهمیت است که برای گرم کردن و بالا بردن دمای قیر باید باتوجه به آن دمای مورد نظر را اعمال کرد.

  • افت وزنی قیر

از ویژگی های بارز قیرها می توان به افت وزنی آن ها اشاره کرد. افت وزنی به این معنی است که زمان تبخیر شدن، بعضی از روغن ها یا ماده های نفتی موجود در قیر از بین رفته و سبب کاهش وزن آن خواهد شد. طبق  تجربه و برای راحتی کار می توانید افت وزنی قیر را در دمای 163 درجه سانتی گراد و به مدت 5 ساعت اندازه بگیرید.

  • شکل پذیری قیر یا همان انگمی

اگر در این رابطه اطلاعاتی داشته باشید، حتما می دانید که به میزان کشش هر ماده ای قبل از پارگی انگمی گفته می شود. برای توضیحات بیش تر می توان گفت، زمانی که قیر مورد آزمایش را با سطح مقطع 1 سانتی متر و همچنین با سرعت 5 سانتی متر در دقیقه بکشیم، مقدار افزایش طول آن قیر قبل از زمانی که پاره شود، میزان انگمی آن نمونه خواهد بود.

  • درجه خلوص قیر

برای این آزمایش باید مقداری از قیر نمونه را در حلال های سولفور کربن و همچنین تتراکلرور کربن حل کرده و بعد از مدتی میزان ناخالصی آن مشخص خواهد شد، آن مقدار را درجه خلوص می نامند. برای راحتی کار فرمول زیر را در جهت به دست آوردن درجه خلوص قیر استفاده کنید.

(وزن نمونه قیر) ÷ (وزن ناخالصی – وزن قیر)

  • درجه نرمی قیر

برای توضیح این عنوان باید بگوییم که مقدار دمایی که قیر از حالت جامد به حالت مایع تبدیل می شود، درجه نرمی نام دارد. نتیجه گیری برای درجه نرمی به شکلی است که هر چقدر مقدار نرمی قیری بیش تر باشد، پس حساسیت های کم تری در مقابل تغییرات دمایی خواهد داشت. در این بخش لازم است بدانید درجه نرمی قیرهای معمولی چیزی حدود 60 تا 70 می باشد.

تبلیغات متنی

خرید گاز فردار