الزامات طراحی و اجرای نمای سیمانی

الزامات طراحی و روش اجرای نمای سیمانی

هدف اصلی ما در طراحی این مقاله، این است که شما مخاطبان محترم را با الزامات طراحی و اجرای نمای سیمانی آشنا کنیم برای دریافت اطلاعات بیشتر پیشنهاد می کنیم حتما مقاله ما را دنبال کنید.

قیمت سیمان تهران

نحوه اجرای نمای سیمانی

نمای سیمانی یکی از نماهای پرکاربرد به حساب می آید که از آن برای دیوارهای محافظ مورد استفاده قرار می گیرد. این دیوارها شامل موارد زیر است:
– دیوارهای تشکیل شده از قطعه های فولادی سرد نورد یا Lsf
– دیوارهای بنایی
– دیوارهای بتنی

لازم بذکر است گفته شود در زمان انجام نمای ساختمان اصلی ترین و مهم ترین مصالح بکارگرفته شده در نما استفاده از سیمان های پرتلند می باشد. نکته مهمی را که باید در نظر بگیرید این است که در زمان انجام نمای سیمانی باید سعی کنید تا حد امکان این نما را در دمای محیطی 5 درجه سانتی گراد ایجاد کنید.

اندود سیمان پرتلند (استاکو)

اندود در زمان های گذشته به عنوان یکی از کاربردی ترین مصالح به حساب آمده است که از آن برای آستر نهایی دیوارهای داخلی استفاده می کردند. نمای سیمانی به عنوان یکی از نماهای مقاوم و قابل رنگ آمیزی به حساب می آید که در برابر شرایط آب هوایی و آتش سوزی مقاومت خاصی را از خود نشان می دهند. اگر بخواهیم مواد های تشکیل دهنده اندود سیمان را در نظر بگیریم می توانیم بگوییم مصالح بکار رفته شده در اندود سیمان شامل: الیاف، مخلوط های ملات بنایی، مصالح سیمانی، آب و ماسه می شود. در نهایت از اندود سیمان پرتلند یا همان استاکو در سطح های خارجی و داخلی بکار گرفته می شود.

اجرای نمای سیمانی,روش اجرای نمای سیمانی,نحوه اجرای نمای سیمانی,

نمای سیمانی بر روی دیوارهای تشکیل شده از قطعه های فولادی سرد نورد شده

نماهای سیمانی که از قطعات فولادی سرد نورشده تشکیل شده است دارای ساختاری می باشند که از پوشش های تخته گچی یا تخته های سیمانی با لایه های عایق رطوبتی طراحی شده اند. لازم بذکر است گفته شود بجزء بکارگیری لایه های عایق رطوبتی، در نما نوعی لایه ی نهایی وجود دارد که این نوع لایه تا حد امکان می تواند از ورود آب جلوگیری کند و مانع نفوذ آن شود. شاید این سوال در ذهن شما رخ داده باشد لایه های عایق برای جلوگیری از نفوذ آب کدام اند؟ در پاسخ به این سوال می توان گفت لایه های ایزوگام و لایه های قیرگونی به عنوان لایه های مانع نفوذ آب شناخته شده است. مش های فلزی بکار گرفته شده در نماهای سیمانی به حالت توری گالوانیزه می باشد که از شاخک های خار داری بهرمند هستند. تورهای بکار رفته شده در این نما از ورقه های فلزی با فاصله های خاصی همراه با برش هایی شکل گرفته اند در نهایت توری ها به حالت گالوانیزه در می آیند.

اجرای نمای سیمانی روی دیوار

نمای دیوارهای خارجی ساختمان از نمای سیمانی طراحی شده اند این نماها بر روی دیوار Lsf به حالت داربست در می آیند سپس عملیات نمای سیمان برروی دیوار ها اعمال می شوند. این نما از چند لایه تشکیل شده است که بخشی از آن مربوط به لایه پایه اول و بخشی دیگر به لایه پایه دوم مربوط می شود. تمامی این لایه ها زا ضخامت خاصی ایجاد شده اند. ضخامت لایه ها حدود 10 میلی متر می باشد، لازم بذکراست گفته شود لایه های نهایی بطور تخمینی 3 میلی متر می باشد که بطور کلی این لایه ها به ضخامت 33 میلی متری می رسد. نکته قابل توجهی را که باید در نظر بگیرید این است که در هنگام ایجاد این لایه ها پیشنهاد می کنیم از دستگاه های شات کریت استفاده کنید.

اجرای نمای سیمانی بر روی لایه های بنایی و بتنی

مصالح های بنایی با توجه به لایه های زیرینی که دارد به عنوان یک لایه مناسب برای ایجاد نما می باشد. این نوع لایه ها نسبت به دیوارهای Lsf مقاوم تر به حساب می آیند. درنهایت برای استفاده از این نوع نما نیازی به توری های فلزی نداریم. بطور کلی این نوع نماها از لایه های یک لایه و دولایه با ضخامت 16 میلی متری و 19 میلی متری ایجاد می شوند.

اجرای نمای سیمانی یک لایه

در زمان استفاده از نمای یک لایه، دو لایه متدوال ایجاد شده در آن با لایه های دیگر جا به جا و جایگزینی می شوند. نماهای سیمانی یک لایه دارای یک لایه پایه می باشد که از ترکیبات الیاف های شیشه ای، سیمان پرتلند و آهک به وجود آمده اند. ترکیبات گفته شده در این نما باید با آب و ماسه مخلوط شوند تا یک لایه مقاوم ایجاد کنند. درنتیجه می توان گفت لایه های پایه دارای مقاومت بالایی می باشند که از ضخامت 12 میلی متری طراحی شده اند. این نما می تواند در برابر آتش سوزی و شرایط آب و هوایی مقاومت خاصی را از خود نشان دهند.

این مطلب را از دست ندهید
پوکه معدنی قروه

محدودیت ها و مزیت های نمای سیمانی

دیوارهای بنایی یا بتنی همراه با نمای سیمانی به عنوان یک دیوار بازدارنده یا مانع به حساب می آیند. اگر در این دیوار هچ وسیله مناسبی برای جلوگیری از آب باران وجود نداشته باشد باعث می شود آب باران به داخل دیوار نفوذ کند. لازم بذکر است گفته شود دیوارهای فلزی Lsf به عنوان یک دیوار مانع بشمار نمی آیند. با توجه به نتایج به دست آمده می توان گفت بارش باران همراه با وزش باد های جدید باعث می شود آب ها در دیواره پشت وارد شوند. در نتیجه برای اینکه بتوانید یک نمای سیمانی مناسب داشته باشید باید از لایه های زیرین همراه با درزها مناسب و مقاوم در برابر شرایط و تغییرات آب و هوایی استفاده کنید. در نهایت با رعایت این موضوع می توانید یک نمای سیمانی مقاوم داشته باشید.

نصب صفحات سیمانی

برای نصب صفحات سیمانی می توان از دو روش خشک و تر استفاده کرد. این عمل به حالت پیچ یا پرچ اعمال می شود. برای راه اندازی این نوع صفحه باید تخته های بکار رفته شده سوراخ شود. سوراخ کردن تخته باید با دقت بالایی انجام شود برای انجام این کار می توانید تخته ها را در کارخانه های مربوطه سوراخ کنید. شاید با این سوال مواجه شده باشید اگر تخته ها را در کارخانه سوراخ نکنیم با چه مشکلی ممکن است مواجه شویم؟ در پاسخ به این سوال گفته می شود اگر زمانی تخته ها را خارج از کارخانه سوراخ کنید ممکن است در آن دقت بالایی بکار گرفته نشود در نتیجه باعث بی کیفیتی و ظاهار نامناسب تخته ها می شود.

نمای سیمانی EIFS پایه پلیمری

این نوع نما در گونه های مختلفی طراحی شده اند و می توان آن را به عنوان یکی از نماهای پرکاربرد برای ساختمان ها به حساب آورد. معمولا نمای سیمانی EIFS در ساختمان های کوتاه و بلند استفاده می شود. علاوه بر بکارگیری از این نوع نما در ساختمان ها می توان از آن در قاب های فولادی سرد نورد شده استفاده کرد. زمانی که فوم های عایق در نمای سیمانی EIFS بکار گرفته می شود از مزیت های خاصی بهره مند می شویم در ادامه دو مزیت مهم را برای شما مخاطبان شرح می دهیم:
– پایین آمدن مصرف انرژی
– ایجاد انواع تغییرات بر روی فوم های عایق

نمای عایق حرارتی بیرونی و نازک کاری

لایه هایی که در نماهای عایق حرارتی بیرونی بکار گرفته می شود دربرگیرنده یک لایه ی فومی عایق پلی استایرن، مش هایی از جنس الیاف شیشه ای، پوشش لایه های پلیمری و پوشش لایه های نهایی می باشد. این نوع نما همانند نماهای سیمانی به نظر می رسند اما در بین لایه های این نما درزبندها، درزپوش ها و ابزارهای اتصالی وجود دارد که باید از سازگاری خاصی بهره مند باشند.

نمای بتنی پیش ساخته

نماهای بتنی از پیش ساخته شده به عنوان یکی از نماهای متناسب نسبت به شرایط آب و هوایی شناخته شده است به همین دلیل از این نما در تغییرات آب و هوایی دشوار و سختی استفاده می شود. در این نما پانل های پیش ساخته ای وجود دارد که باعث می شوذ بدون نیاز بستن داربست توسط کارگران انجام شود به همین دلیل امنیت و ایمنی بودن این نما متناسب تر بنظر می رسد. پانل های بکار رفته شده دارای کیفیت بالایی هستند که می توانند نقش مهمی را در نمای بتنی پیش ساخته شده ایفا کند. در نهایت گفته می شود این نما هیچ گونه آبی را به خود ذخیره نمی کند و مانع نفوذ آب ها می شوند.

نتیجه گیری

باتوجه به مطالب گفته شده می توان نتیجه گرفت نمای سیمانی ساختمان در انواع مختلفی صورت می گیرد که هرکدام از آن نماها از ویژگی های منحصر بفردی برخوردار هستند.
(ما در این مقاله توانستیم فقط بخشی از مطالب مربوطه را برای شما مخاطبان شرح دهیم امیدواریم از این مقاله اطلاعات کافی و سودمندی را کسب کرده باشید.)