سقف کرومیت چیست

سقف کرومیت چیست؟

سقف ها از اجزاء مهم ساختمان به حساب می آیند که تاثیرات فراوانی بر مقاومت آن و البته زیبایی محیط دارند. از دیرباز تاکنون از ابزارهای مختلفی برای تزئین و زیبایی سقف ها استفاده می کرده اند و همین سبب شده که انواع مختلفی از سقف ها را داشته باشیم. هر یک از این سقف ها مزیت ها و معایب خاص خود را دارند، این مزایا و معایب به زمینه زیبایی محدود نمی شوند. در این مقاله قصد داریم یکی از انواع مختلف سقف به نام، سقف کرومیت را توضیح دهیم. با ما همراه باشید.

معرفی سقف کرومیت

در رابطه با سقف کرومیت باید به این موضوع مهم اشاره کنیم که در ساخت آن تیرچه فلزی کاربرد بالایی دارد، البته تیرچه فلزی را به همراه جان باز استفاده خواهند کرد. سقف های کرومیت استحکام و مقاومت بالایی دارند که سبب شده انتخاب خوبی برای سازه های فولادی باشند. مزیت های سقف های کرومیت بسیار بالا است و به همین دلیل در بسیاری از سازه ها می توان با اطمینان از این نوع سقف استفاده کرد.

استفاده از تیرچه های کرومیت سبب می شود در هزینه بتن ریزی به مقدار قابل توجهی صرفه جویی کرد، زیرا می توان بتن ریزی چندین سقف را به طور همزمان انجام داد. مورد دیگری که سبب می شود استفاده از این نوع سقف مقرون به صرفه باشد این است که تیرچه های آن حالتی ایستاده دارد و همین امر باعث می شود شمع بندی زیر سقف حذف شود.

سقف های کرومیت به صورتی طراحی شده اند که به آسانی می توانند وزن بتن را تحمل کنند، زیرا مقاومت بالایی دارند. نکته مهمی که در رابطه با سقف های کرومیت باید به آن توجه داشته باشید این است که به علت مقاومت بالا قادر به تحمل همه وزن های زنده و مرده ساختمان می باشد. مقاومت بالای تیرچه های کرومیت هم در زمان بتن ریزی و هم بعد از گیرش نهایی بتن وجود دارد.

سقف كروميت چيست,سقف کرومیت چیست,سقف های کرومیت,

در ساخت سقف های کرومیت از تیرچه های فولادی استفاده می شود که باید به طور کامل و دقیق بررسی شوند و بدون کوچک ترین عیبی باشند. توجه داشته باشید که ارتفاع این تیرچه ها همانی باشد که نیاز دارید و در صورتی که بلندتر بود و آن را برش دادید، بعد از قرار دادن تیرچه مورد نظر در محل مناسب تقویت کردن را فراموش نکنید.

برای آن که بتوانید یک سازه بتنی مستحکم داشته باشید باید یک قالب فلزی یا چوبی در زیر بال زیرین آن قرار دهید. هنگامی که این قالب ها را قرار می دهید و سپس اقدام به بتن ریزی می کنید، مقاومت برشی تیرچه را به میزان قابل توجهی افزایش می دهید. استفاده از بتن در این مرحله موجب می شود که لرزش های سقف به طرز فوق العاده ای کاهش پیدا کند. البته در زمان بتن ریزی باید نهایت دق را به خرج داد که بتن به طور یکنواخت در قالب نفوذ کند.

بلوک سیمانی، بلوک سفالی و بلوک پلی استارین از اتواع بلوک استفاده شده برای سقف های کرومیت به حساب می آیند. بلوک های سیمانی استفاده شده برای سقف های کرومیت باید قطری 5.1 سانتی متری داشته باشند و در نشمین آن از تیرچه 75.1 استفاده شده باشد. بلوک های سفالی که برای سقف های کرومیت مورد استفاده قرار می گیرند باید قطری 8 سانتی متری داشته باشند و فاقد هر گونه ترک خوردگی باشند.

این مطلب را از دست ندهید
بتن ریزی در هوای گرم

بلوک های پلی استالین استفاده شده در سقف های کرومیتی باید پوششی از رابیتس در سطح تحتانی داشته باشند و از گچی با ضخامت 5.2 برای اندود کردن آن استفاده کرد. در رابطه با بلوک های پلی استالین باید به این موضوع مهم اشاره کرد که از مواد پلیمری تهیه شده اند و وزن بسیار سبکی هم دارند. اگر از این بلوک ها برای اجرای پروژه خود استفاده کنید، در هزینه ها و زمان بهره برداری نهایی صرفه جویی کرده اید. کسی که چیدن بلوک های پلی استالین را بر عهده می گیرد باید تخصص و مهارت بالایی در این کار داشته باشد که بعد از اتمام کار هیچ فضایی بین بلوک ها وجود نداشته باشد.

معایب سقف کرومیت,معایب سقف کرومیت چیست,سقف كروميت چيست,

مزیت های سقف کرومیت

سقف های کرومیت انسجام بسیار بالایی دارند، ضخامت آن ها به میزان قابل قبولی است، بعد از نصب نیازی به سقف کاذب نیست و اجرای آن سرعت بالایی خواهد داشت. همین عوامل سبب می شود که سقف های کرومیتی نسبت به دیگر سقف ها مناسب تر به حساب آیند. در ادامه مزیت های دیگر سقف های کرومیتی را شرح خواهیم داد.

  • سرعت بالا در اجرای کار و آسان بودن کار: هنگامی که قصد اجرای سقف های کرومیتی را دارید بعد از مرحله بتن ریزی می توانید روند بارگذاری را ادامه دهید و هیچ مانعی برای این کار وجود ندارد. همین مورد سبب شده است که اجرای سقف های کرومیتی نسبت به دیگر سقف های سریع تر باشد.
  • برای رسیدن به مقاومت نهایی می توان آن را تغییر شکل داد: در سقف های کرومیتی شاهد این هستیم که بتن و تیرچه به تدریج دچار انفصال می شود، این انفصال تدریجی سبب می شود که مقاومت سقف کرومیتی افزایش پیدا کند.
  • کاهش تنش بتن: در مطالب بالا به این موضوع اشاره کردیم که تیرچه های به کار رفته در سقف های کرومیتی به حالت ایستاده هستند و این موضوع سبب می شود تنش بتن کاهش داشته باشد.
  • کاهش وزن سقف: در سقف های کرومیت از تیرچه و بتن کمتری نسبت به دیگر سقف ها استفاده می شود و همین امر سبب کاهش وزن آن می شود.
  • نیازی به شمع بندی ندارد: تیرچه به کار رفته در سقف های کرومیتی مقاومت بالایی دارند و خود به تنهایی قادر به تحمل و مقاومت وزن های بالا هستند، به همین دلیل در زمان اجرای سقف نیازی به استفاده از شمع نیست.
  • یکپارچه بودن اسکلت و سقف: تیرچه های به کار رفته در سقف های کرومیتی به اسکلت اصلی ساختمان جوش داده می شود و این امر سبب یکپارچخ شدن اسکلت و سقف می شود.
  • بر اجرای پروژه می توان نظارت کرد: برای اجرای سقف های کرومیتی باید از نیروی متخصص و ماهر بهره برد، این کار سبب بالا بردن ایمنی ساختمان خواهد شد.
  • می توان به طور همزمان چندین سقف را اجرا کرد: در اجرای سقف کرومیتی نیازی به شمع نیست و همین امر سبب می شود که در ساختمان های چند طبقه بتوان سقف ها را همزمان با هم اجرا کرد، این کار سرعت اجرای پروژه را افزایش می دهد.
  • سقف را می توان با دهانه و باربری ویژه ای اجرا کرد: سقف های کرومیتی قابلیت تحمل وزن های سنگین را دارد. سقف های کرومیتی را می توان با دهانه 5.12 متری و شدت بار 7 تن اجرا کرد.