انواع نما ساختمان - قسمت دوم

نمای اتیکس

نمای اتیکس  (سیستم های عایق حرارتی خارجی) یک سیستم نمای خارجی است که متشکل از 3 جز اصلی می باشد.

عایق: رایج ترین مواد برای عایق، فوم پلی استایرن منبسط شده و پشم معدنی تخته ای می باشد. البته استفاده از گونه های دیگر عایق‌ نیز امکان پذیر است.
مسلح کننده: به منظور مسلح کردن تخته‌ های عایق یک لایه اندود به همراه مش مسلح کننده عمدتاً از الیاف شیشه برای جلوگیری از ایجاد ترک استفاده می‌ شود.
پوشش نهایی: برای پوشش نهایی، انواع اندود، چوب، سرامیک، آجر لعاب دار، فلز و موادی این چنینی می‌ تواند استفاده کرد.

انواع نما ساختمان,قیمت بالای سنگ,مصالح ساختمانی,

نمای سرامیکی

با بالارفتن قیمت سنگ و استفاده زیاد آن در صنعت ساختمان در اکثر کشورها استفاده از سرامیک به عنوان نمای ساختمان رواج  پیدا کرده است. نمای سرامیک در مقایسه با نمای سنگ، وزن کمتری خواهد داشت.

نماهای سرامیکی به دو دسته تقسیم می‌ شوند.

نمای سرامیکی مهار شده یا خشک به دو قسمت نمای سرامیکی پرسلان و نمای سرامیک تهویه شونده (terra cotta) تقسیم شده است.
نمای سرامیکی چسبانده شده

نمای اتیکس,نمای سرامیکی,نمای کامپوزیت فلزی,

نمای کامپوزیت فلزی

کامپوزیت‌ ها متشکل از 2 یا چند ماده جداگانه می باشد که ماده حاصل نسبت به هرکدام از اجزاء تشکیل دهنده استحکام و دوام بیشتری دارد. خواص کامپوزیت در مجموع از هرکدام از اجزاء تشکیل دهنده آن بهتر بوده و اجزاء گوناگون، کارایی یکدیگر را بهبود می‌ بخشند و این یک مورد از مزیت‌ های کامپوزیت محسوب می‌ شود. از متداول‌ ترین نماهای کامپوزیت می‌ توان به نمای کامپوزیت آلومینیومی، پانل‌ های فلزی عایق بندی شده و نمای کامپوزیت پلی یورتان اشاره داشت.

از جمله بزرگترین مشکلات نماهای کامپوزیت، از یک سو ورود محصولات بی کیفیت و نبود دانش فنی کافی در خصوص کنترل کیفیت این نوع پانل برای نما و اجرای نامناسب توسط برخی افراد غیرمتخصص می باشد. چسبیدن ذرات گرد و غبار بر سطح نمای ساختمان‌ ها و تغییر رنگ از جمله مشکلات نماهای کامپوزیت می باشد. تمیز کردن نما مستلزم ایجاد داربست یا پیش بینی بالابرهای مخصوص جهت شستشو است.

انواع نما ساختمان,قیمت بالای سنگ,مصالح ساختمانی,

نمای شیشه‌ ای

استفاده از شیشه یا پلاستیک و هر نوع ماده شفاف یا نیمه شفاف در مقابل عبور نور در نمای خارجی ساختمان، نمای شیشه‌ ای نامیده میشود. نمای شیشه‌ ای امروزه به علل گوناگون از جمله سبکی و زیبایی در ساختمان‌ های زیادی از جمله ساختمان‌ های بلند در بیشتر کشورها به کار میرود. نمای شیشه‌ ای علاوه بر زیبایی امکان استفاده حداکثر از روشنایی روز را فراهم می‌ نمایند. همچنین استفاده از انواع گوناگون شیشه با قابلیت‌ های مختلف سبب گسترش امکان استفاده از آنها در صنعت ساختمان شده است.

این مطلب را از دست ندهید
نکات مهم در آرماتوربندی دیوار

انواع شیشه‌ های مورد استفاده در صنعت ساختمان را می‌ توان بر اساس اجزا ترکیبی، روش ساخت و ویژگی‌ های آن تقسیم بندی نمود. تمامی شیشه‌ هایی که در صنعت ساختمان به کار میروند باید از ترکیب موادی ساخته شوند که ثبات ویژگی‌ های شیشه در طول زمان را تضمین نمایند. باید نسبت به تابش خورشید مقاومت داشته باشد یعنی تابش خورشید سبب خرابی آنها نشود و خواص طیفی آنها در مقابل اشعه‌ های تابشی مستقیم و غیر مستقیم تغییر نکند.

نمای چوبی

ساختمان‌ های با مصالح طبیعی دارای پتانسیل‌ های زیادی برای گسترش می‌ باشند. نمای چوبی به سادگی با سایر مصالح ترکیب شده و امکان ساخت نماهای متنوع را فراهم می‌ آورد. البته باید به میزان ذخایر منابع چوبی و جایگزینی آنها توجه نمود. چوب‌ های نرم برای اغلب ساختمان‌ ها به عنوان نمای خارجی مورد کاربرد قرار می گیرند. البته به کمک روش‌ های نگهداری پیشرفته نمونه‌ های کم دوام تر نیز می‌ توانند برای کاربردهای نمای خارجی مورد استفاده قرار گیرند. از نماهای چوبی اکثرا در ساختمان‌ های با ارتفاع کم تا متوسط استفاده می کنند چون در ساختمان‌ هایی با این ارتفاع مراقبت از نما آسان تر خواهد بود.

نمای اتیکس,نمای سرامیکی,نمای کامپوزیت فلزی,

نمای سبز

توسعه شهرنشینی در سال‌ های اخیر منجر به توجه بیشتر به ایجاد فضای سبز در فضاهای شهری به عنوان یک رویکرد پایدار برای بهبود اکولوژی و تغییرات آب و هوایی در محیط زیست، شده است. دیوارها و نماهای سبز یکی از راه حل‌ هایی می باشد که به همراه سقف‌ های سبز برای افزایش مساحت فضای سبز شهرها اندیشیده شده است.

دیوار سبز دیواری است که یا به طور خود ایستا بوده یا بخشی از یک ساختمان است که به طور کامل یا بخشی از آن از گیاه پوشیده شده است. از فوایددیوار سبز می‌ توان به استفاده مجدد از آب، بهبود کیفیت هوا و کاربرد به عنوان مانع صوتی اشاره کرد. دیوارهای سبز معمولاً به دو شکل نمای سبز و دیوار زنده اجرا می گردد.