گچ پلیمری پاششی و مزایای آن

گچ مصارف گوناگونی در صنعت های دارد و یکی از مهمترین موارد کاربرد از گچ در صنعت ساختمان سازی است که جزء مصالح ساختمانی محسوب میشود. حدود ۷۵% کاربرد گچ در صنعت ساختمان سازی بود و به منظور روکشی دیوارها، تهیه ملات‌ های مختلف و گچبری مورد استفاده قرار میگیرد. بعلاوه اینکه ملات گچ و خاک نیز ترکیب بسیار خوبی برای پوشش‌ های ساختمان هستند.

گچ پلیمری پاششی چیست

در عصر حاضر و در صنعت گچ کاری تغییر و تحولاتی زیادی را در ساختار و عملکرد مشاهده میکنیم، از این تحولات می توان به ظهور گچ‌ های پلیمری و دستگاه‌ های گچ  که کاربردهای بسیار گوناگونی دارند اشاره کرد. گچ پلیمری از سالها قبل در اروپا تولید و توسط دستگاه گچ پاش به راه های مکانیزه و با شتاب بر روی دیوار پاشیده، مسطح و صاف میشد. اما در کشورمان گچ به روش سنتی و به تدریج همراه با ضایعات فراوان مورد استفاده قرار گرفته است. این موضوع انگیزه ای بود تا شرکت های ایرانی اقدام به تولید و ساخت گچ پلیمری مخصوص دستگاه گچ پاش نمایند و در در مدت زمانی کم در چند پروژه بزرگ در کشور به اجرا در بیاورند. پاشیدن گچ به روش سنتی بر روی سطح کار ضایعات فراوانی از خود به جا میگذارد و همین موضوع باعث از بین رفتن محصول و اضافه شدن هزینه‌های اجرا میگردد. اما گچ پلیمری پاشش دارای خصوصیات بسیار مناسبی در این زمینه بوده و نواقص گذشته را تا حدود بسیار زیادی رفع کرده است.

مزایای استفاده از گچ پلیمری پاششی

  1. سرعت زیاد در زمان اجرا (در حدود ۲۰۰ متر مربع در روز).
  2. وزن کمتر به خاطر داشتن پرلیت، استحکام بالاتر، مقاوم در مقابل خش.
  3. دیر گیر بودن، مدت زمانی که گیرش انجام میگیرد ۱۰۰ دقیقه است.
  4. قابلیت انعطاف پذیری بالا نسبت به گچ معمولی.
  5. گچ پلیمری بعد از پاششی مثل بتن سخت و مقاوم خواهد شد. بدون موج و دارای سطحی صاف خواهد بود.
  6. در مقابل رطوبت مقاومت نشان داده و همینطور تا حد قابل ملاحظه ای در مقابل حرارت مقاومت دارد.
  7. با استفاده از گچ پلیمری، مرحله گچ و خاک در ساختمان حذف خواهد شد.
  8. در این راه گچ در یک مرحله به صورت مستقیم بر روی مصالح سقف (تیرچه و بلوک) یا سقف کاذب (رابیتس) اجرا میشود.
  9. بر روی متریال گوناگون از جمله آجر، بتن، فوم، سفال، سیمان، لیکا و هبلکس قابلیت اجرا خواهد داشت.
  10. گچ پلیمری ستون های بتنی و فلزی را به صورت مستقیم پوشش خواهد داد.
  11. گچ معمولی در ضخامت بیش از ۱٫۵ تا ۲ سانتیمتر ترک خورده و ظاهر نسبتاً بدی پیدا خواهد کرد ولی گچ پلیمری پاششی تا ضخامت ۱۰ سانتیمتر قابلیت اجرا داشته و ترک نمی خورد.
  12. اجرای گچ پلیمری پاششی نسبت به گچ عادی، سرعتی حدوداً پنج برابر دارد (تا ۲۰۰ متر مربع در روز فقط با یک دستگاه) و این مورد مهترین مزیت استفاده آن در صنعت ساختمان سازی می باشد.
  13. مقاومت فشاری گچ پلیمری در قیاس با گچ عادی به ترتیب ۱۵۶ و ۷۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع خواهد بود.
  14. یکی عیب بزرگ در گچ معمولی، عدم امکان استفاده در مناطق مرطوب بوده اما گچ پرلیت دار پاششی هیچ محدودیتی در این مورد نخواهد داشت و سازگاری بسیار خوبی با اقلیم های گوناگون آب و هوایی دارد. (۱۰۰% قابل شستشو و مقاوم در برابر میکروارگانیزم ها).
  15. در روش گچ کاری با گچ پلیمری و دستگاه گچ پاششی به دلیل اینکه گچ با سرعت و فشار زیاد روی دیوار پاشیده میشود همه درز ها و ترک های دیوار را پر خواهد کرد.
  16. در این روش زمانیکه گچ بسته بندی شود مستقیماً در دستگاه ریخته خواهد شد و ضایعات گچ به حداقل خواهد رسید.
این مطلب را از دست ندهید
آهک چیست