گچ پاششی چیست

کاربرد گچ پاششی در گچ کاری

گچ پاششی که به گچ پلیمری هم معروف است، نوعی گچ ساختمانی می باشد که با افزودن موادی مانند: آهک هیدراته، ماده معدنی، سنگ پرلیت و همچنین مواد پلیمری به آن می تواند قابلیت کار در ماشین های گچ پاش را دارا باشد. از خصوصیات خاص آن می توانیم به وزن سبک تر، زمان گیرش طولانی تر، عایق بهتر  در مقایسه با گچ های معمولی اشاره کنیم. جالب است بدانید سرعت عملیات گچ کاری با گچ پاششی چیزی حدود 250 تا 450 متر مربع در یک روز می باشد.

  1. تاریخچه گچ و گچ کاری

همان طور که می دانید به دلیل این که گچ دارای ویژگی های خیلی مناسبی است، قدمت این ماده معدنی چیزی حدود سه تا چهار هزار سال می باشد. گچ خواص زیادی دارد در این جا به بررسی چند مورد از آن ها می پردازیم. در دسترس بودن گچ و معادن آن یکی از مهم ترین خواص گچ می باشد. از دیگر خواص گچ می توان به رنگ سفید، روش آسان پخت، روش آسان عمل آوردن آن، دانه بندی بسیار ریز و عایق صدا بودن را نام برد. همین خواص  بیان شده در سطر بالا سبب شده است گچ از دیرباز برای ساختمان سازی مورد استفاده قرار گیرد. اگر از تاریخچه جهانی گچ اطلاعاتی داشته باشید خواهید فهمید در اکثر کشورهای دنیا از گچ بهره برده شده و مختص به ایران نیست.

با وجود تمامی خواص ها و خوبی های بیان شده درباره گچ لازم است به مواردی هم اشاره کنیم که جزو معایب گچ می باشد، به همین دلیل در جهان به ندرت شاهد استفاده از گچ به روش های سنتی هستیم. به طور مثال گچ بسیار زود گیر بوده و همچنین مقاومت خیلی کمی در برابر عواملی مانند رطوبت، فشار و ضربه دارد. از دیگر معایب گچ این است که در اجرا محدودیت دارد و نیز هدر رفتگی یا پرتی گچ بسیار زیاد است.

به دلیل این که گچ از معایب جبران ناپذیری برخوردار است، محققان تلاش کردند روش های جدیدی برای ساخت گچ و گچ کاری استفاده کنند و روش های سنتی را کنار بگذارند. صنعت داران گچ و محققان این زمینه موفق شدند هم معایب گچ را برطرف کنند و هم این که مزیت های دیگری به این پودر اضافه کردند.

در ابتدا کشور کانادا که دارای 10 درصد از معادن گچ دنیا می باشد در از بین بردن معایب گچ موفقیت هایی به دست آورد، این موفقیت ها توسط کشور آلمان و ترکیه بیش تر و تکمیل تر شد. این موفقیت ها تا جایی ادامه داشت که در حال حاضر گچ ها با افزودن تقریبا 130 ماده مختلف تولید می شوند و دارای قابلیت های چشم گیری هستند. این گچ های نوآوری شده علاوه بر این که بدون ایراد می باشند، هر نوع نیازی را جوابگو بوده و بسیار کابردی اند.

استاندارهای گچ,گچ پاششی,گچ پاششی چیست,

  1. گچ پاششی در ایران و تاریخچه آن
این مطلب را از دست ندهید
آموزش گچکاری ساختمان

شاید برای شما جالب باشد که در جهان، ایران از نظر صنعت گچ و گچ کاری رتبه سوم را داشته و بعد از کشورهای چین و همچنین آمریکا نام کشور ایران به عنوان سومین تولید کننده گچ جهان وجود دارد. اما بخش تاسف بار این است که در بخش تولید گچ پلیمری سهم خیلی کمی داشته و در جهان چشم گیر نیست. اولین کارخانه وارد کننده تکنولوژی تولید گچ های پلیمری در ایران کارخانه کناف بوده و به مرور زمان کارخانه ها و شرکت های دیگری وارد عرصه تولید گچ پاششی شده و حضور آن ها سبب بومی سازی فناوری ساخت گچ پاششی شد.

این در حالی است که با بهره گیری از فرمولاسیون درست می توانیم گچ پلیمری ساخت ایران را با بهترین گچ های پلیمری جهان مقایسه کنیم، یا به عبارت دیگری ایران فناوری ساخت گچ پلیمری مرغوب را داراست. با وجود این که در سال های اخیر محققان و صنعت داران گچ تلاش های فراوانی برای پیشرفت گچ های پلیمری داشتند، اما به دلیل عدم رسیک پذیری، ترس و همچنین دید سنتی نتوانستند به طور کامل موفقیت های زیادی در این زمینه کسب کنند. این امر موجب شد ایران هنوز در جایگاه قبلی خود از نظر فناوری تولید ساخت گچ پلیمری باقی بماند و پیشرفتی نکند.

  1. ویژگی های گچ های پاششی

همان طور که در سطرهای بالا هم به آن اشاره کردیم، گچ های پاششی تمامی ضعف های گچ معمولی را از بین برده و قابلیت های خاصی هم دارد. در این جا می خواهیم چند مورد از ویژگی های خاص این گچ را بیان کنیم.

  1. دارای چسبندگی خیلی بالایی می باشد.
  2. هدر رفت و پرتی خیلی کمی دارد.
  3. دارای چگالی کمی است در حالی که حجم بالایی دارد.
  4. مقاومت بالایی در برابر فشار و ضربات دارد.
  5. مقاومت بسیار بالایی در برابر رطوبت داشته و قابل شست شو است.
  6. هیچگاه ترک نمی خورد.
  7. بدون نیاز به خاک و تک مرحله ای است.
  8. مقاومت بالا در برابر حرارت و آتش سوزی.

این ویژگی های خوب سبب شد گچ های پاششی در بیش تر اوقات جای سیمان سفید را هم گرفته و بیش از قبل کارآیی داشته باشند. اگر بخواهید درباره قیمت گچ های پاششی بدانید لازم است بگویم چیزی حدود 3 برابر گچ های معمولی است، اما در نظر داشته باشید گچ های معمولی هدر رفت بالایی دارند ولی گچ های پاششی اصلا هدر رفت ندارند.

  1. استاندارهای گچ و گچ کاری

نکته ای بسیار مهم درباره استانداردهای گچ که باید ذکر شود این است، استانداردهای ایران و کل جهان در مقایسه با استانداردهای اروپا خیلی قابلیت دسترسی بالاتری دارند. با این وجود این استانداردها نشان کیفیت و طول عمر بالای گچ های پاششی می باشد. این استاندارها دارای ضوابط و مقررات زیادی است که در بند استاندارد ملی ساختمان آورده شده است که از بیان آن ها در این مقاله معذوریم.

برای خرید انواع گچ با این شماره تماس بگیرید. علی قمصری نژاد - 09128047761 - 02177429500