آموزش گچکاری ساختمان

نکات مهم در زمان گچکاری وجود دارد که افراد ماهر در این موضوع کاملا حرفه ای عمل می کنند. در زمان گچکاری دو نوع گچ متفاوت بکار می رود، این نوع گچ ها شامل:

  • گچ خاک: از این نوع گچ برای روکش های اولیه ایی که بر روی آجر یا سیمان ها اعمال می گردد استفاده می شود. این گچ با میزان بالایی از خاک ترکیب شده و راحت تر بهم چسبیده می شوند. اگر بخواهیم رنگ این گچ را درنظر بگیریم می توانیم بگوییم که از رنگ خاکی برخوردار می باشند.
  • گچ سفید: از گچ سفید برای روشن کردن دیوارها استفاده می شود. برای بکارگیری از این نوع گچ در لایه ها از گچ خاک استفاده می کنند.

برای تهیه و خرید گچ سفید و خرید گچ خاک می توانید با سایت امین مصالح اطلاعات خود را در این زمینه بروز کنید.

مواد لازم برای گچکاری ساختمان

در زمان گچکاری باید موادهای زیر را بکارببریم:

– ماله: نوعی ابزار است که گچ ها را برروی دیوار ها می کشند.
– استانبولی: ظرفی که در آن گچ و آب ترکیب می شود استانبولی می گویند.

روش گچکاری ساختمان

  1. براساس نوع گچکاری ( به منظور سفیدکاری یا همان گچ کار)، برای این روند ابتدا گچ را با آب و خاک ترکیب می کنند.
  2. بعد از آنکه گچ ها توانسته اند بر روی دیوارها بچسبند گوشه های ماله را که گچ به آن چسبیده است با دست دیگری آن ها را می گیریم البته باید به اندازه یک مشت دست باشد.
  3. بعد از انجام مراحل قبلی به کمک همان ماله سطح دیوار را از بالا به پایین می کشیم. برای این کار فقط کافی است مقداری گچ را بر روی ماله قرار دهیم و رو به سمت بالای دیوار بکشم.
  4. آنقدر این کار را اعمال می کنیم تا قطر گچ مورد نیاز را برروی دیوار انجام دهیم.

آموزش گچکاری,آموزش گچکاری ساختمان,بهترین نوع ماله,

نوع های مختلف ماله و بهترین نوع ماله

ماله ها در انواع گوناگونی ساخته شده اند ما برای تهیه یک ماله مناسب باید حدود 40 هزار تومان هزینه کنیم تا بتوانیم یک ماله مناسب در اختیار داشته باشیم. همانطور که گفته شد ماله ها در نوع های متفاوتی طراحی شده اند برای مثال بعضی از ماله مختص گچ ریختن در ابتدای کار بر روی دیوار می باشد. برخی دیگر از ماله ها دارای گوشه های تیزی می باشند که باید با دقت بالایی از آن استفاده شود چرا که اگر بی احتیاطی از این ماله استفاده کنید ممکن است به دست خود صدمه وارد کنید. معمولا از این نوع ماله برای لک گیری دیوارها استفاده می شود.

براساس تمامی تعاریفات گفته شده می توانیم به این موضوع پی ببریم که گچ یکی از مصالح مهم ساختمان سازی به حساب می آید. گچ ها با توجه به خصوصیت های زیادی که دارد از گذشته تا کنون کاربرد زیادی در ساختمان سازی ها داشته است. بطور کلی می توان گفت از گچ ها از زمان پیاده کردن بنا ها تا زمان استفاده در حالات زیر بکار گرفته می شود:
– آژند ( نوعی ماده بین مصالح استفاده شده ساختمان وجود دارد که به حالت خمیر می باشند این گونه ماده را آژند می گویند. آژند ها می توانند به عنوان یک ماده پیوند دهنده بشناسیم چرا که در زمان تیغه زنی و ایجاد طاق ها بکار گرفته می شوند)

– اندود( اندود نوعی ماده خمیری شکل به حساب می آید که برای سفت کاری های مصالح بکار رفته شده و حتی بناهایی که در ساختمان ها شکل گرفته است استفاده می شود برای انجام این روند از ماله استفاده می کنند در نهایت می توان گفت در جهت آستر و سفیدکاری هم از اندودها بکار می برند).

– آمود( نوعی روش برای روسازی یا روکاری بناها انجام می شود و در جهت تزیینات از آن استفاده می کنند آمود می گویند)

اندود گچ و خاک

به ترکیب گچ و خاک و آب اندود می گویند. اندود به حالت دیرگیر می باشد که از قیمت پایینی بهره مند می باشند. رنگ اندودها به شکل قهوه ای و کرم دیده می شود بشترین کاربرد این ترکیب برای زیرسازی و آماده کردن سقف ها و دیوار و همچنین برای سفیدکاری مورد استفاده قرار می گیرد. زمانی که ترکیبات لازمه را انجام می دهیم باید به این موضوع دقت کنیم که مقدار خاک بکاررفته شده در گچ باید حدود 10 تا صد در صد وزن گچ باشد چرا که این میزان می تواند زمان چسبندگی گچ را مشخص کند. بطورکلی می توانیم نتیجه بگیریم که هر چقدار کیفیت گچ بالاتر باشد باید میزان خاک اضافه شده هم بیشتر باشد گچ ها با توجه به خصوصیت هایی که دارد ممکن است هر مقدار که خاک به آن اضافه شود به شکل دیرگیرتری به وجود آید.

مقدار مورد نیاز گچ در سفیدکاری و گچ و خاک

  • اگر هرکیسه گچ 40 کیلویی باشد می توان از آن در لایه های گچ و خاک حدود 8/2 متر مربع گچ و خاک کرد.
  • برای سفیدکاری هر لایه براساس یک کیسه گچ جبل 40 کیلویی باید تقریبا 12 مترمریع را سفید کرد.
  • در هر 5 مترمربع آجرنما 3 سانتی به یک کارتون اجرال 20 تایی لاز داریم.
  • با داشتن یک کیسه 50 کیلویی ماسه بادی می توان 40 متر مربع نما آجر 3 سانتی بکار برد.
این مطلب را از دست ندهید
انواع خاک

ملات گچ در بخش های متفاوت ساختمان در دو گونه مصرف می شود

  1. ملات گچ و خاک:
    ملات گچ به عنوان یکی از ملات های زود گیر به حساب می آید. مقدار خاکی که در این ملات بکار گرفته می شود از ملات خاک رس استفاده می کنند. برای استفاده از خاک رس باید آن را ابتدا الک کنیم و بعد حدود 50 درصد از آن را با گچ ترکیب کنیم. البته این موضوع بستگی به نوع گیرایی گچ دارد که بیشتر یا کمتر از خاک رس استفاده شود. برای درک بهتر این موضوع بهتر است بگوییم هر چقدر میزان گیرایی گچ بیشتر باشد باید مقدار خاک بکاررفته شده در آن زیاد تر باشد. مقدار خاکی که در ملات گچ و خاک وجود دارد حالت کلی ملات را به شکل پلاستیک در میاورد و بر روی گیرایی ملات ها تاثیر می گذارد. بر اساس این تعاریف می توانیم بگوییم از انظر اقتصادی به صرفه تر هستند. علاوه بر اینکه از ملات گچ و خاک درتیغه های 5 سانتی متری استفاده می شود بلکه در زیرسازی سفید کاری هم بکار گرفته خواهد شد. نکته مهمی که باید در نظر بگیرید این است که از این ملات در مناطقی که آب و هوای رطوبتی دارد بکار گرفته نشود به دلیل اینکه رطوبت می تواند ملات را فاسد کند. یکی از عیب های بزرگی که این گونه ملات ها دارند این است که سریعا ترک می خوردند.
  2. ملات گچ:
    زمانی که قصد دارید از یک ملات گیراتر برای ساختمان های خود استفاده کنید توصیه می کنیم از ملات گچ استفاده کنید اشخاص زیادی هستند به دلیل اینکه قصد دارند ساختمان خود را سفید کنند ملات گچ را بکار می برند. بیشترین استفاده در ملات گچ در سفید کاری اتاق ها و در بخش هایی که می خواهیم یک تکیه گاه موقتی داشته باشیم از این ملات استفاده می کنیم در نهایت گفته می شود از ملات گچ هم می توان در آجر هایی بکار برد که دارای مقاومت بالایی نیستند و قرار است در دیوارها بکار رفته شود بهره ببریم. در بعضی مواقع بر روی گچ کاری های اعمال شده رنگ کاری نمی کردند چرا که آن ها همین رنگ سفید گچ را قبول داشتند اما برای با مقابله عوامل در معرض تماس و آلودگی ها در گچ کتیرا خالی می کردند. به همین دلیل آن ها به حالت مرمرهای مصنوعی دیده می شد. امروز با پیشرفت هایی زیادی می توانند رنگ ملات گچ را به رنگ های مختلفی مانند: رنگ آبی، شنگرف (رنگ آب هندوانه ای )، روی سخته ( رنگ آنتیموان، رنگ زرد کمرنگ)، برگ کاسنی (رنگ سبز) مقداری به ملات ها اضافه می کنند تا رنگ گچ ها تغییر کنند. اما امروز برای رنگ کاری از رنگ روغن ها بهره می برند.

زمان گرفتن ملات گچ,گچ سفید کاری,گچکاری ساختمان,

زمان گرفتن ملات گچ

خوب است که بدانید گچ های ساختمانی باید خیلی زود گرفته و چسبیده شود علاوه بر این موضوع باید سریعتر به حالت سخت در بیایند. گچ ساختمانی زمانی یک گچ مرغوب به حساب می آید که زمان گرفتن آن زودتر از 8 دقیقه باشد و به 25 دقیقه نرسد، بطور کلی باید سخت شدن آن ها از 20 دقیقه زودتر باشد و به بیشتر از یک ساعت نرسد.

اندازه گیری زمان شروع و پایان گرفتن گچ

اگرظرفی را دراختیار داشته باشیم و مقداری آب در آن بریزیم باید میزان مورد نیازی به آن گچ اضافه کنیم. زمانی گچ سخت می شود که اگر با میخ خطی را به آن وارد کنیم سریعا جای خطی که ایجاد شده است پر نشود. و در آخر پس از سخت شدن روی ملات با انگشت ضربه بزنید اگر این ضربه باعث شود جای انگشت باقی نماند می توان گفت که گچ سخت شده است در نهایت گفته می شود اگر گچی به حالت سخت دربیاید دیگر نمی توانند تغییر کنند و هیچ حالت شکل پذیری دیگر ندارند. نکته مهمی را که باید در نظر بگیرید این است که گچ ها بر اثر تغییرات آب و هوایی ممکن است دیر یا زود خشک شوند. زمانی می توانیم مطمن شویم که گچ خشک شده است که به رنگ سفید کاملا تبدیل شده باشد.

نتیجه گیری

با توجه به مطالب گفته شده می توانیم نتیجه بگیریم که گچکاری به عنوان یکی از بخش های مهم ساختمان شناخته شده است که می تواند نقش مهمی را ایفا کند.

برای گرفتن قیمت انواع گچ تهران و انواع گج سفید کاری با این شماره تماس بگیرید. علی قمصری نژاد - 09128047761 - 02177429500