آهک هیدراته

آهک هیدراته چیست؟

آهک هیدراته، آهک خالص سفید رنگی (سنگ آهک خالص) می باشد که در بعضی اوقات ناخالصی های موجود می تواند رنگ آنرا کمی تغییر دهند. بدین صورت که اگر ناخالصی های سنگ آهک از ماده کربنات منیزیم باشد به سنگ حاصله سنگ آهک دولومیتی گویند و هر گاه این ناخالصی بخاطر وجود مواد رسی و سیلیسی باشد آنرا آهک نیمه آبی یا آهک آبی نامگذاری می کنند.

آهک هیدراته موارد مصرف گوناگونی دارد که استفاده در راهسازی، ساختمان سازی، صنعت آب، خاکبرداری سازه و خاکریز پشت سازه و تهیه قند از نیشکر از جمله آنها می باشد. آهک هیدراته به سه روش تولید می شود.

۱- روش سنتی :

در این روش در محل معدن آهک اقدام به ایجاد حفره می کردند و در آن بته و سنگ آهک را بصورت لایه لایه روی هم گذاشته و با گل روی آن را می پوشاندند. سپس اقدام به ایجاد روشن کردن آتش در زیر کوره می کردند. در این مرحله می بایست روی آهک و خاکستر مرطوب باشد تا آهک شکفته شود. در ادامه آهک بصورت مایع از زیر حفره ها بیرون آمده و خارج می شود.

۲- روش صنعتی (ماشینی) :

در روش صنعتی پس از انتقال سنگ ها از معدن، آنها را داخل بونک ریخته وبا تناژ مشخصی وارد سنگ شکن فکی می کنند. در این مرحله سنگ ها پس از تکه تکه شدن به قطعاتی با قطر ۲۰ تا ۳۰ سانتی متر تبدیل می شوند. این موارد پس از عبور از روی تسمه نقاله وارد یک بونکر دیگر شده و برای ریز شدن دوباره وارد سنگ شکن چکشی می شوند. در این مرحله سنگ های خروجی تبدیل به قطعات بین ۵ تا ۱۲ سانتی متری می شوند. حال نوبت سرند کردن می باشد. در عمل سرند کردن خاک از سنگ ها توس سند جدا می شود. سنگ های باقیمانده وارد بالابرهای خاص شده و از سمت بالا توسط دریچه های هیدرولیک به داخل کوره انتقال می یابند.

این مطلب را از دست ندهید
سیمان منبسط شونده

پایین کوره مشعل هایی وجود دارد و همچنین یک فن دودکش جهت انتقال حرارت مشعل به نواحی مختلف کوره از سمت بالا عمل مکش را انجام می دهد. پس از طی این فرایند مواد شروع به پختن می کنند. پس از پخته شدن مواد توسط سه دریچه پنوماتیک که دارای درب بازشو اتوماتیک می باشند آهک را در قسمت زیرین کوره بوسیله تسمه نقاله وارد skip دیگری کرده و از آنجا به سمت سیلوی آهک روی نوار حرکت می کنند. سپس آهک پخته توسط بالابر وارد بونکر دیگری که در ارتفاع قرار گرفته می شود. سپس عمل هیدراتاسیون روی آن انجام میشود و پودر آهک حاصله توسط دستگاه جدا می شود.

۳- تهیه آهک از ماسه بادی :

بعضی از نقاط ایران به دلیل شرایط جغرافیایی دارای ماسه بادی فراوانی می باشند. به همین دلیل تهیه آهک بدین روش مقرون به صرفه است و توجیه اقتصادی دارد. نقاطی مانند استان خوزستان و حاشیه خلیج فارس و دریای عمان به میزان زیادی آهک وجود دارد. ماسه آهکی مانند سنگ آهک قابلیت پخته شدن و تبدیل به آهک زنده را دارد. با این روش آهک شویی می توان آهک آبدیده را از ناخالصی ها جدا نمود. از این آهک شکفته می توان در ساخت شفته آهک و ملات ماسه آهک استفاده کرد. آهک شکفته پخته شده ویژگی هایی نظیر آهک معمولی دارد.

آهک هیدراته موجود در ایران در کیسه های ۲۵ تا ۳۰ کیلوگرم عرضه می شوند.

برای گرفتن قیمت انواع آهک با این شماره تماس بگیرید. علی قمصری نژاد -09128047761 - 02177429500