موزاییک چیست و انواع آن

موزاییک چیست؟ همان طور که می دانید انواع مصالح ساختمانی برای بخش های مختلف سازه کاربرد داشته و مورد استفاده قرار می گیرند؛ موزائیک هم یکی از مصالح پرکاربرد در تمامی کشورهای دنیا به خصوص ایران، ایتالیا و همچنین آلمان می باشد. نکته حائز اهمیت این است که استفاده از موزائیک در بخش نازک کاری همانند کف پوش ها و نمای ساختمانی کاربرد دارد. در این مقاله قصد داریم اطلاعات مفیدی را در رابطه با موزائیک و انواع آن ها به شما عزیزان بدهیم، با ما همراه باشید.

با ساختار موزائیک آشنا شوید

این کلمه در حقیقت به معنی چیدن قطعات رنگی به شکل پازل در کنار هم بوده که یک تصویر زیبایی را تشکیل خواهند داد. قطعات نام برده شده در سطرهای بالا می تواند سنگ، کاشی، سرامیک و حتی شیشه باشد. اگر تجربه اجرایی داشته باشید، حتما می دانید که موزائیک از یک نوع بتن فشرده تشکیل شده است که طی فشارهای بالا یا ویبره های قوی ساخته می شود. ماده اصلی موزائیک ها شامل سنگ دانه ها، پودر سنگ، ماسه و سیمان بوده و برای این که بتوانند در کنار هم قرار گرفته و به طور کامل با یک دیگر مخلوط شوند، باید با آب ترکیب شود.

نکته قابل ذکر در رابطه با نحوه ساخت موزائیک ها این است که در دو لایه جدا از هم ساخته شده و لایه بالایی آن شامل موارد نام برده شده در سطرهای بالا می باشد که البته بیش تر شامل سنگ دانه و سیمان است؛ لایه ی دیگر آن هم شامل آب، ماسه و سیمان بوده و ضخامت بالای آن سبب بالا رفتن مقاومت موزائیک می شود. در بازار فروش موزائیک های متفاوتی با طرح های بسیار زیبایی وجود داشته و می توانید طبق نظر خود هر یک از آن ها را انتخاب و اجرا کنید.

انواع موزاییک,قیمت موزاییک,کاربرد موزائیک,

کاربرد موزائیک

همان طور که می دانید موزائیک ها در زیبا سازی فضا نقش بسیار تاثیر گذاری داشته و به همین دلیل هم، در محل های مختلفی کاربرد دارد، به طور مثال می توان سنگ آنتیک در پشت دستگاه تلویزیون، سنگ تزئینی، نمای سختمان ها، کف پوش های باغ ها، کف پوش های پارکینگ، کف پوش پشت بام ها، موزائیک های سطح حیاط، کف پوش های پیاده رو ها، روکش نرده ها و همچنین روکش پله را نام برد.

نحوه تولید موزائیک

در زمان تولید و ساخت موزائیک می توان از دو روش استفاده کرد، البته روش های موجود 3 مورد بوده که یکی از آن ها در کشور ایران رایج نیست و انجام نمی شود. یکی از روش های نام برده شده در سطر بالاتر به روش پرسی شناخته شده و به این شکل است که توسط دستگاه پرس تراکم لازم را در قطعات موزائیکی به وجود می آوردند. نکته مهم در این روش وجود فشارهای متغییری است که بسته به نوع سنگ دانه و همچنین ابعاد هر موزائیک یک مقدار خاص خواهد بود. در روش پرسی بعد از ایجاد تراکم لازم در موزائیک ها باید به کمک سابیدن سطح صاف و صیلقی را برای آن قطعات به وجود بیاوریم.

روش دوم نام برده شده در سطرهای بالا به نام روش ویبره معروف است و برای ایجاد تراکم لازم در بین قطعات موزائیک از دستگاه فشار استفاده می شود. در نهایت موزائیک های ساخته شده به این روش دارای سطحی صاف و صیقلی بوده و دیگر نیازی به سابیدن نخواهند داشت.

این مطلب را از دست ندهید
تولید کاشی سرامیک‌

موزاییک چیست,موزاییک چیست و انواع آن,انواع موزاییک,

انواع موزائیک ها

موزائیک ها هم مانند دیگر مصالح ساختمانی شامل انواع مختلفی بوده و هر یک از آن ها شکل ظاهری متفاوتی دارند. اگر بخواهیم به چند مورد از انواع موزائیک ها اشاره کنیم، می توان موزائیک های شیار دار، موزائیک های سیمانی، موزائیک های سنگ دار، موزائیک های شسته، موزائیک های پلاکی و… را نام برد. در ادامه توضیحات مختصری در رابطه با هر یک از موزائیک های نام برده شده خواهیم داد.

  • موزائیک های پلاکی: از ویژگی این نوع موزائیک ها می توان به سطح سخت و همچنین صاف آن ها  اشاره کرد.
  • موزائیک های شسته: از ویژگی های این نوع موزائیک ها می توان به سطح تشکیل شده از سنگ دانه آن ها اشاره کرد.
  • موزائیک های سنگ دار: سطح رویه موزائیک های نام برده شده دارای سنگ های تزیئنی در ابعاد مختلف می باشد.
  • موزائیک های سیمانی: این نوع موزائیک ها هیچگونه تزیئن خاصی نداشته و فقط دارای یک سطح صاف و شیاردار می باشد.
  • موزائیک های شیاردار: همان طور که از نام این نوع موزائیک مشخص است، دارای یک سطح شیاردار می باشد.

با موزائیک های پلیمری آشنا شوید

به احتمال زیاد زمان خرید موزائیک با نام پلیمری آشنا شده اید. در رابطه با آن باید بگوییم به کمک فوق روان کننده هایی مانند پلی کربوکسیلات، رزین سمنت و… تحت فرآیند پلیمریزاسیون ساخته می شوند. در این بخش لازم است بدانید برای رنگ کردن موزائیک های پلیمری از رنگ دانه های شیمایی استفاده می شود و به همین دلیل هم تنوع رنگ بسیار بالایی دارند.

نحوه ساخت موزائیک های پلیمری به شکلی است که مقاومت و دوام آن ها را افزایش داده و در هر شرایط آب و هوایی قابل اجرا می باشد. از دیگر ویژگی های موزائیک پلیمری می توان به قدرت جذب پایین آب تا چیزی حدود 3 درصد و مقاومت آن در برابر خورشید اشاره کرد.

نکات اجرایی در رابطه با موزائیک های حیاط

همان طور که در سطرهای بالاتر هم بیان شد، موزائیک های کاربرد بسیار بالایی برای پوشش دهی کف حیاط داشته و به همین دلیل باید در انتخاب آن ها دقت کنیم؛ از طرفی رفت و آمد به روی موزائیک های نصب شده در کف حیاط بسیار زیاد بوده و به همین دلیل هم باید از جنس مقاوم موزائیک ها برای آن استفاده شود. از موارد مهمی که باید در انتخاب موزائیک برای حیاط در نظر داشته باشید، می توان به عدم وجود ترک خوردگی، عدم وجود پوسته پوسته شدن، لبه به طول حداکثر 4 سانتی متر، رنگ بندی یکنواخت، عدم وجود تابیدگی در آن و… اشاره کرد.

قیمت موزائیک

همان طور که در سطرهای بالاتر هم بیان شد، موزائیک ها دارای انواع بی شماری بوده و در سایزهای مختلفی قابل تولید هستند، پس هر یک از آن ها دارای قیمت خاصی است و باتوجه به کیفیت آن قیمتش هم متغیر خواهد بود.

برای خرید موزاییک تهران با این شماره تماس بگیرید. علی قمصری نژاد - 09128047761 - 02177429500