کاربردهای گچ پاششی

گچ پاشی در گچکاری و کاربردهای گچ پاششی(پلیمری)

گچ پاششی یا پلیمری یک نمونه از گچ های ساختمانی است که اضافه کردن موادی مانند آهک هیدراته و مواد معدنی همچون سنگ پرلیت و موادی دیگری که ساختار پلیمری دارند و می توان توسط ماشین های گچ پاشی آن ها را استفاده کرد. این نوع گچ ها بسیار سبک هستند و در مقایسه با گچ های معمولی سطح دیوار را بهتر عایق می کنند چون این نوع از گچ ها توسط ماشین های گچ پاشی به کار گرفته می شوند سرعت انجام کار را بالا می برند و در طی یک روز می توان حدود حداکثر 460 متر مربع از دیوار را گچ کاری کرد.

1. قدمت گچکاری

گچ یکی از مصالح ساختمانی بسیار مناسب برای کاری های ساختمانی است و ویژگی های خوبی را برای این کار دارد به همین دلیل قدمت استفاده از این ماده ی معدنی یه چهار هزار سال برمی گردد؛ از جمله خواص آن می توان به رنگ مناسب، تهیه ی راحت و سریع، عایق کاری بالا، مناسب بودن بافت و… اشاره کرد به همین دلایل از زمان های دور تاکنون مورد استفاده قرار می گیرد و در کارهای ساختمانی و بنایی همیشه جز مواد اصلی است.
البته نمی توان گفت گچکاری یک کار بدون عیب است که همین باعث شده است در سال های اخیر به صورت قدیمی و سنتی استفاده نشود. به عنوان مثال زود گیر بودن گچ در کار گچکاری و نداشتن مقاومت بالا در برابر فشار و ترک خوردگی و محدود بودن در اجرای پروژه و میزان هدر رفتن بالای آن در کارهای ساختمانی را می توان بیان کرد.
به همین دلیل است که صنعت مداران بزرگ در حوزه گچکاری تحقیقات زیادی انجام دادند ساختار گچ و پودر آن را به نوعی تغییر دهند و در نهایت موفق به این کار شدند و توانستند در این زمینه علاوه بر رفع عیب های موجود موارد مفیدی را نیز به آن اضافه کنند.
کانادا حدود 10 درصد از منابع گچ دنیا را در اختیار دارد و آزمایشاتی در زمینه ی تغییرات روی گچ انجام دادند که بعدها کشورهای ترکیه و آلمان آزمایشات مربوطه را ادامه و تکمیل نمودند در حال حاضر گچ هایی تولید شده است که حدود 120 نوع ماده ی متنوع به آن ها اضافه کرده اند که این کار باعث بر طرف شدن عیب های گچ قدیمی شد و دوام و کارآیی این ماده را بالا برد.

سیمان سفید,گچکاری ساختمان,مصالح ساختمانی,

2. قدمت و ارزش گچ پاششی در گچکاری های ساختمانی داخل کشور

در گچکاری و کار با گچ کشور ایران رتبه ی سوم در تولید کردن گچ در جهان را دارد و کشورهای مانند آمریکا و چین توانستند رتبه های اول و دوم را کسب کنند. اما کشور ایران در تولید گچ های پلیمری سهم بسیار کمی را در جهان دارد. در ایران اولین وارد کننده تکنولوژی برای ساخت گچ های پلیمری کارخانه ی کناف بود که با گذشت زمان شرکت های بیشتری در این مورد وارد کار گچکاری و تولید گچ پاششی شدند اگر این شرکت ها بتوانند در کنار بومی سازی برای تولید گچ های پلیمری فرمولاسیون مناسبی را به کار بگیرند می توان گفت گچ های تولیدی ایران نیز در سطح جهانی جز بهترین گچ ها خواهد بود و آن را با شرکت های بزرگ گچ سازی پلیمری مقایسه کرد درسال های اخیر شاهد تلاش های در زمینه تولید گچ های پلیمری بودیم.
اما به دلیل سنتی گرایی و بالا بودن ریسک کار همچنان در پله ی پایین قرار دارد و به جایگاه بالاتری نرسیده است. این یکی از عوامل برای جلوگیری از تولید بیشتر کارخانه های داخلی کشور بوده است که بیشترین کار آن ها صادر کردن مقدار ناچیزی گچ پلیمری به برخی کشورهای نزدیک است.
موضوع دیگری که نمی توان به راحتی از آن چشم پوشی کرد تحریم ها و سخت شدن شرایط برای وارد کردن مواد اولیه به داخل کشور دانست به همین دلیل رقابت و خرید و فروش گچ های پلیمری خیلی رواج ندارد.

این مطلب را از دست ندهید
تعمیر گچکاری دیوار ساختمان

ویژگی های مهم گچ پاششی,سیمان سفید,گچکاری ساختمان,

3. ویژگی های مهم گچ پاششی در گچکاری ساختمان

گچ های پلیمری در طی مراحلی مانند سرند ، پخت یونیزه کردن و افزودن برخی از مواد مانند پزلیت، مواد سلولزی، مواد پلیمری، آهک هیدراته، هوستاپور، اسید سیتریک و… علاوه بر اینکه معایب گچ های سنتی را از رفع می کند بلکه برخی ویژگی های تازه و خاص را به گچ اضافه می کند که مهم ترین این عوامل عبارت اند از:

  1. چسپندگی بیشتر گچ به مواد دیگر حین کار
  2. داشتن کمترین پرت در گچکاری درحین دیر گیر بودن گچ
  3. وزن و چگالی پایین در برابر مقدار زیاد
  4. بال بودن مقاومت در مقابل ضربه و فشار
  5. قابلیت شستشو و عدم نفوذ رطوبت
  6. قابلیت اجرا دز گچ پاششی
  7. ترک نخوردن
  8. قابلیت اجرا به صورت تکی در حین نیاز نداشتن به گچ یا خاک
  9. مقاوم بودن در مقابل گرما و حرارت بالا

همه ی این ویژگی ها باعث شد که برخی مواقع گچ های پلیمری به آسانی به عنوان سیمان سفید استفاده شود.
قیمت گچ های پلیمری نسبت به گچ معمولی بالاتر است اما با توجه به مزیت های بیشتر گچ پلیمری مانند وزن کم، عایق کاری بالا، و پوشش بهتر و بیشتر تمامی این موارد می تواند به گونه ای بیانگر برتری گچ پلیمری نسبت به سنتی باشد حتی در برابر قسمت بالای آن ارزش استفاده کردن را دارد. یکی از دلایلی که که گچ های پلیمری را به صورت پاششی انجام می دهند دیرگیر بودن آن است نازک بودن گچ کاری با سیستم پاششی حدود 4 برابر نازک تر از گچکاری سنتی است و سرعت انجام آن نیز بالاتر
می رود حتی افراد مبتدی می توانند کار را انجام دهند که این نشان دهنده ی راحتی انجام کار است.

4. استانداردهای گچ

استاندارهای اروپایی را به راحتی نمی توان به دست آورد به همین دلیل کسب استاندارهای داخلی و خارج از ایران بجز اروپا قابل دسترس تر بوده و تمامی آن ها نشان دهنده ی اجرای درست گچ ها و کیفیت گچ را ضمانت می کنند.
استاندارهای ملی ساختمانی در حوزه ی گچ و گچکاری
استاندارد شماره 82؛ آزمون گچ ساختمان
استاندارد شماره 81؛ آزمون فیزیکی گچ پلاستر و روش آن
استاندارد شماره 61؛ سقف پوش گچی
استاندارد شماره 32؛ ویژگی بتن های گچی
استاندارد شماره 86؛ قطعات ساخته شده برای دیوارهای گچی
استاندارد شماره 99؛ قابلیت ها و روش های آزمون گچ های ساختمانی.

برای قیمت گرفتن و خرید گچ تهران با این شماره تماس بگیرید. علی قمصری نژاد - 09128047761 - 02177429500