عوامل موثر بر زمان گیرایش گچ

نوع گچ

هر چقدر میزان درجه ی پخته شدن سنگ گچ افزایش یابد آب بیشتری را تبخیر خواهد کرد و در نتیجه این عمل باعث خواهد شد تا گچی که به وجود آمده دیر گیرتر باشد.

اندازه ذرات

هر چقدر میزان ذرات گچ کوچکتر و سبک تر باشد سطح ویژه اش بیشتر خواهد شد و در نتیجه گچ با آب خیلی بهتر ترکیب میگردد.

درصد آب مصرفی

هرچقدر میزان مصرف آب بیشتر گردد مدت زمان گیرش ملات گچ بیشتر میگردد.

مواد افزودنی

افزودن موادی مثل سدیم کلرید، گرد آهک شکفته، کلرید کلسیم، خاک رس، سریشم نجاری و سریش باعث افزایش مدت زمان گیرش ملات میگردد، به طوری که تا حد قابل توجهی زمان گیرش را افزایش می دهد.

نکته: مقدار افزایش سدیم کلرید به گچ باید بیشتر از دو درصد وزن گرد گچ استفاده شده باشد، اگر این گونه نباشد ملات گچ زود گیر شده و صرفه ی اقتصادی ندارد و به صورت سخت می شود.
نکته: گچی مرغوب می باشد که مدت زمان گرفتنش از ۸ دقیقه زودتر آغاز نشود و از ۲۵ دقیقه هم دیرتر به پایان نرسد. انتهای زمان سخت شدن ملات گچ نباید زودتر از ۲۰ دقیقه و دیرتر از یک ساعت به پایان برسد.

انواع مصالحی ساختمانی,لایه های گچی,مصالح بنایی,

گچ چیست؟

گچ از انواع مصالحی ساختمانی است و امروزه در صنعت ساختمان‌ سازی از اهمیت خاصی برخوردار است. از گچ به دلیل ویژگی های منحصر به فرد آن از زمان های قدیم در قسمت های بیشماری از ساختمان های قدیمی استفاده شده است.

گچ از گونه مصالحی ساختمانی است که به علت خواص بیشمار، خودش می تواند در اولین قدم از ایجاد یک بنا که پیاده کردن حدود زمین و محوطه ی زمین می باشد، تا استفاده از گچ به صورت موارد زیر کاربرد های خاص داشته باشد:

این مطلب را از دست ندهید
خصوصیات گچ ساختمانی

آژند

ماده ای است که حالت خمیری شکل دارد و میان مصالح بنایی را به شکلی عالی پیوند می دهد و بین آنها را پر میکند. همچنین برای طاق ضربی و تیغه زنی از آن استفاده می شود.

اندود

ماده ای است که حالت خمیری دارد و به کمک دست یا ماله جهت سفید کاری و آستر روی سفت کاری بنا می کشند.

آمود

رو سازی یا رو کاری بنا می باشد که به شکل تزیینات گچ بری به کار برده می شود. در تمام مراحل نصب سنگ هم از گچ استفاده می شود، حتی برای نقاشی ساختمان نیزاز گچ استفاده می کنند.

عوامل موثر بر مقاومت توده ی گچی

نوع گچ: انواع گچ و نحوه ی پخته شدن آنها بر روی مقاومت ملات تاثیر مستقیم خواهد داشت.

درصد آب مصرفی: ملات گچ در جاهای نمناک سخت شدنش تا چندین ماه طول میکشد و در این مدت زمان مقاومتی که ملات گچ دارد بتدریج تا چندین برابرافزایش پیدا می کند. هر چقدر آبی که ملات گچ استفاده می کند بیشتر باشد زمان گیرش ملات افزایش پیدا کرده و مقاومت آن به درجه ی خیلی پایینی می رسد. چون که بعد از تبخیر شدن آب در توده ی گچی روزنه و سوراخ های اضافی ایجاد می شود.

گرمای محیط: به طور معمول در لایه های گچی که مجاور یکدیگر قرار دارند به وسیله ی لوله های شومینه یا بخاری بعد از مدتی کوتاه دچار ترک خوردگی می شوند. چون که بر اثر مجاورت با گرما به طور مدام منقبض و منبسط می شوند واین فرآیند باعث می شود که آب خود را به شدت از دست بدهند.