مراحل تهیه آهک های آبی

آهک آبی چیست؟

ملات آهک آبی از ترکیب ۷۵ تا ۸۵ درصد cao و خاک رس بوجود می آید. این آهک به آهستگی شکفته می شود و افزایش حجمی کمی دارد. همانطور که از نامش پیداست در زیر آب گیرش پیدا کرده و سخت می شود. ایرانیان از دیرباز با ترکیباتی نظیر شفته آهکی و همچنین ملات ساروج و ملات آهک آبی آشنایی داشته و در امر ساختمان سازی از آنها استفاده می کردند. این ماده در دیگر کشورها در دوران پس از جنگ جهانی دوم مورد استقبال قرار گرفت.
مراحل تهیه آهک آبی بسیار پیچیده بوده که در ادامه به آن می پردازیم.

۱- تجزیه سنگ آهک

عمل تجزیه سنگ آهک مانند روش تهیه آهک می باشد. تنها تفاوت موجود با آن روش استفاده از مقدار قابل ملاحظه ای خک رس به همراه سنگ آهک است.

۲- شکفته کردن

مرحله شکفته کردن آهک باید به دقت و با مهارت فوق العاده انجام گیرد. بدین صورت که باید به مقدار مشخصی آب به آن افزوده شود که فقط اکسید کلسیم هیدراته شده و نباید مواد آن مانند سیلیکات آلومینات کلسیم آب را به خود جذب کنند و نیز نباید به بلورهای هیدراته تبدیل شوند. دمای مناسب برای این کار ۲۵۰ تا ۴۰۰ درجه سانتی گراد می باشد. در این دما می توان اطمینان داشت که سیلیکات آب را به خود جذب نمی کند.

۳- الک کردن

پس از اتمام مرحله شکفته سازی نوبت به الک کردن می رسد. در این مرحله باید آهک را از الک های ویژه ای عبور داد تا بتوان ذرات آنرا بر اساس اندازه به صورت زیر دسته بندی کرد.

این مطلب را از دست ندهید
انواع خاک ها براساس دانه های به وجود آورنده خاک

آهک سبک : نرم ترین قسمت آهک بوده که دارای درجه خلوص بالایی می باشد.
آهک هیدرولیک معمولی،آهک هیدرولیک چیست؟ این ذرات از الک رد نشده و باید بصورت مجدد آسیاب و بوجاری شود.
نخاله آهک : سنگ آهک های پخته نشده ای که در هنگام تماس با آب شکفته نشده و حاوی مقدار زیادی سیلیکات می باشند را نخاله آهک گویند.

برای گرفتن قیمت انواع آهک با این شماره تماس بگیرید. علی قمصری نژاد -09128047761 - 02177429500