انواع آجرهای ساختمانی - قسمت سوم

آجر سفالی

یکی از انواع آجرهای ساختمانی آجر سفالی می باشد. آجر سفالی یکی از مصالح ساحتمانی هستند و از نظر ساخت، شکل، رنگ و مشخصات فنی در نهایت دقت تهیه‌ میشوند و بسته به شکل آنها در نقاط مختلف ساختمان کاربرد دارند. به دلیل جذب کم آب در آجرهای سفالی، به منظور چسبندگی مناسب با ملات، انواع سوراخ‌ دار آنها را مورد استفاده قرار می‌ دهند. از دیگر خواص آجرهای سفالی، سبکی است که باعث بالا رفتن سرعت اجرا میشود. در بازار کشور به آجرهای سفالی، بلوک سفالی نیز میگویند. بلوک‌ های سفالی خود به دو  گونه دیواری و سقفی تقسیم بندی می‌ شوند. بلوک های سفالی معمولاً دارای پاشنه‌ ای به اندازه ۴ یا ۵ سانتیمتر می باشند که با استفاده از این پاشنه‌ ها می‌ توان به راحتی آنها را در میان تیرچه های پیش ساخته قرار داد. بلوک‌ های سفالی دیواری دارای ضخامت ۸، ۱۰، ۱۲، ۱۵، ۲۰ و ۲۵ می باشند. البته برخی از کارخانه ها ابعاد مخصوص به خود را داشته و همه ابعاد ذکر شده را تولید نمی‌ کنند. بلوک‌ های سفالی دیواری، معمولاً دارای عرض و طول ۲۰ سانتیمتری هستند.

آجر سفالی,آجر لعابی,انواع آجرهای ساختمانی,

آجر لعابی

آجر لعابی و هنر لعاب کاری از دیرباز در معماری ایرانی نقش به سزایی داشته است. از مزایای لعاب، افزایش مقاومت در برابر عوامل فرسایشی و هوازدگی می باشد، بافت صاف و صیقلی آن مانع از نفوذ آب به درون آجر شده و در نتیجه آجر در برابر عوامل شیمیایی پایدارتر خواهد شد.

زمان لعاب کاری آجرها معمولاً در پایان مرحله‌ ی خشک کردن می باشد. بدین صورت است که پوششی از ترکیب مواد معدنی روی یک یا چند سطح آجر ریخته میشود. لعاب حل‌ و در یک دمای مشخص در آجر نفوذ خواهد کرد. پس از پختن، حاصل کار یک پوشش صیقلی می باشد. انتخاب مواد اولیه در تولید آجر لعاب‌ دار اهمیت فراوانی دارد. اگر به صورت مناسب انتخاب نشده و ضریب انبساط و انقباض آن با آجر فرق داشته باشد، لعاب ساخته شده با آن به سرعت ترک بر می‌ دارد.

این مطلب را از دست ندهید
آجر سفال